tisdag 29 mars 2011

Kyckling och svampsås.

Här kommer receptet på gårdagens middag.

4 port.
600g kyckling
200g champinjoner
1 gul lök
1 msk olja eller smör
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 kyckling/höns buljongtärning
1 msk balsamvinäger
majsstärkelse
salt & peppar
persilja eller basilika

Gör så här:
Börja skära kycklingen i lagom stora bitar, ansa och skär svamparna, skala och hacka löken. Ner i  med allt i en stekpanna med matfettet och stek i c.a 10 min. Krydda med salt & peppar plus valfri krydda. Lägg/flytta över allt i en stor gryta eller kastrull. Häll sedan i med grädde, vattnen, buljong och balsamvinäger. Låt det koka ett tag på inte allt för hög temperatur. Om såsen behöver tjockas på lite, kan man ta majsstärkelse plus lite vatten och skaka i en burk eller liknade och hälla i grytan. Sen ska det vara klart för att servera med lite ris eller pasta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spännande och se vad du kan ha på hjärtat!